• Det börjar med fötterna!

  De flesta hålfotsinlägg eller fotbäddar är gjorda för att passa den fot som orsakar problem. PerfectStep har i stället formen av en perfekt fot.

  Med tiden kommer din fot att anpassa sig till inläggets korrekta anatomiska form, vilket gör det möjligt för dem att arbeta mer som naturen avsett. Muskler och ligament i foten rättar sig efter inlägget, och trötthet och andra obehag som orsakats av felställningen elimineras.

  Vår devis är denna: Eftersom foten har ändrat form pga olämpliga/dåliga skor kan de även återfå sin ursprungliga struktur genom vårt välbalanserade inlägg.

  PerfectStep - det perfekta fotsteget - innebär att foten ska vara pronerad (lutad inåt) respektive supinerad (lutad utåt) vid rätt tillfälle. Misslyckas detta blir stötdämpningen, alternativt frånskjutet, lidande. Belastningen ökar på fötter, senor, underben, knän, höft, rygg och kan även fortplantas till axlar och nacke, med överbelastning och skaderisk som följd.

  Vårt mål med PerfectStep är att din fot och ditt steg med tiden ska komma så nära det perfekta som möjligt!

  Beställ! 
 • Kroppshållningen

  Obalans i kroppen som resulterar i dålig hållning ger onödiga påfrestningar på fot, ben och ryggmuskler, vilket kan ge smärta i fot, knä, höft, rygg och nacke. En anatomisk obalans i foten kan vara orsaken till allt detta.

  PerfectStep-inlägget gör så att din gravitation blir centrerad över fotvalvet. Studier har visat att när gravitationen är centrerad på detta sätt är det lättare för musklerna i ben och rygg att upprätthålla balansen.

  Om däremot gravitationen är centrerad utanför fotvalvet kommer musklerna att få jobba hårdare för att hålla dig upprätt och rörlig. Ju hårdare musklerna måste jobba, desto mer troligt att du kommer att få ont i benen, höften, ryggen eller nacken i slutet av dagen.

  Majoriteten av de vanligaste ryggsmärtorna har kliniskt kunnat kopplas till dålig hållning och fötternas läge i marken när man går. Det handlar alltså i slutändan om att i möjligaste mån centrera gravitationen så att trycket fördelas över hela foten.

  Beställ! 
 • Vanliga fotrelaterade problem

  - Hälsmärta: Om du upplever stark smärta i hälen de första stegen på morgonen har du sannolikt drabbats av Hälsporre/Plantar Fasciit, en kronisk inflammation av Plantar fascian. Vårt inlägg utvecklar musklerna, stretchar fascian och korrigerar orsaken till problemet.

  - Hammartå: Innebär att mellandelen av tån reser sig, medan toppen pekar nedåt. Symptomet är nästan alltid kopplat till ett kollapsat främre fotvalv. PerfectStep-inlägget avlastar trampdynan vilket kan ge en långsam, progressiv korrigering av problemet.

  - Morton´s neurom: Är en känsla av brännande, avdomning eller smärta i framfoten. Uppstår pga en nervinklämning mellan två mellanfotsben. Sammankopplas ofta med ett kollapsat främre fotvalv, trånga skor eller upprepade hårda stötar mot framfoten. PerfectStep höjer upp och avlastar detta fotvalv och kan därigenom eliminera nervinklämningen.

  - Fotled, knä och höft: Om foten pronerar (lutar inåt) eller supinerar (lutar utåt) när du går, kommer fot-, knä- och höftled att lida av detta. Korrekt och bra stöd för det inre och yttre fotvalvet kan ge omedelbar lindring för dessa leder. De flesta inlägg har medialt stöd, men väldigt få har något större lateralt stöd. PerfectStep har stöd för alla tre fotvalven.

  - Ländrygg: Ländryggssmärta är väldigt vanligt, och lika vanligt är det att det orsakas av dålig hållning. Vid korrekt hållning minskar belastningen på ryggen avsevärt. I det ögonblick du ställer dig på ett par PerfectStep-inlägg kommer du att känna hur din hållning förbättras.

  Beställ!