Vanliga frågor

Innehåll som kan döljas

1. Vad är PerfectStep?

PerfectStep är ett hålfotsinlägg som är designat efter en anatomisk modell av hålfoten. Utformningen påverkar kroppshållningen så att man bättre balanserar kroppstyngden över foten och undviker problem i knä, höfter och rygg. Genom att kroppsvikten blir jämnt fördelad över fotvalven minskar också risken för hälsmärta och förhårdnader.

2. Hur fungerar inläggen?

Inläggens anatomiska utformning och svikten i materialet har en biomekanisk påverkan på fotens muskler, senor och ligament. Med tiden anpassar sig foten till inläggets form.

3. Vad är det för skillnad på PerfectStep och andra anatomiska skoinlägg?

Den stora skillnaden är att PerfectStep fungerar enligt en "omvänd princip" jämfört med traditionella fotbäddar. Du kan få betala tusentals kronor för att göra avgjutningar av dina fötter som sedan ligger till grund för skoinläggen. Problemet är att dessa inlägg, pga att de baseras på dina fötter med dess brister, bara cementerar dessa brister, felställningar etc. Därigenom gör de väldigt lite för att komma tillrätta med de grundläggande problemen. PerfectStep gör det motsatta: Med den perfekta foten som mall är målet att omforma foten, samt att stabilisera och ge perfekt stöd, så att all belastning centreras rakt över fotvalvet. 

En annan stor och viktig skillnad är hållbarheten. De flesta formgjutna ortopediska fotbäddar håller kanske 1 år med bibehållen form och egenskaper vid frekvent användning. Sedan måste du göra om samma procedur och betala samma höga pris igen. PerfectStep är däremot otroligt slitstarka och håller sin form och funktion i många, många år. Det är alltså en engångsinvestering som ger du har nytta och glädje av under väldigt lång tid framåt.

4. Vem har nytta av PerfectStep-inlägget?

Faktum är att ALLA kan ha stor nytta och glädje av PerfectStep! Inlägget har visat sig vara mycket effektivt mot problem som hälsporre, plattfothet, hallux valgus och allmänna fot-, knä- och ryggsmärtor, men genom det perfekta stöd för foten och den "upprätning" av kroppen som detta resulterar i med förbättrad hållning etc, kan vi varmt rekommendera PerfectStep till alla som vill ha det absolut bästa för sina fötter!

5. Hur vet jag att jag fått rätt storlek på inlägget?

För att säkerställa att du har fått rätt storlek provar du inlägget så här: Sitt ner, ta upp foten i knät och lägg inlägget mot foten så att det sitter rätt. Den främre kanten av inlägget ska nu ligga ungefär i linje med den bakre stortåleden. Om du är osäker, vicka med stortån och känn med fingrarna så hittar du enkelt den bakre stortåleden. 

6. Tar det lång tid att vänja sig vid dem?

Det beror bl a på ålder och hur fötterna ser ut när man börjar använda PerfectStep. Det kan ta allt från några dagar till 6–12 veckor innan man använder dem hel dag. En vecka till tio dagar är det vanligaste. Vi rekommenderar att använda dem endast någon timme första dagen, och sedan gradvis "skola in" foten och öka på tiden du använder dem, dag för dag, tills dina fötter har vant sig. När dina fötter väl har vant sig kommer du inte att vilja ha något annat i dina skor, så det är värt att ha lite tålamod!

7. Kan man jogga/springa med dem?

Det går alldeles utmärkt, men innan man börjar använda dem vid olika typer av sportaktiviteter måste man först kunna gå med dem hel dag utan besvär.

8. Hur lång är leveranstiden?

Alla ordrar levereras normalt inom 1-3 dagar. I undantagsfall, under storhelger, semester etc kan leveranstiden bli längre. I dessa fall underrättar vi alltid kunden om uppskattad förseningstid.

9. Finns det någon garanti?

Vi lämnar hela 5 års materialgaranti på PerfectStep-inläggen. Garantin omfattar alla materialfel som uppenbart påverkar produktens funktion, dock omfattas ej yttre förändringar orsakat av ålder och slitage, såsom färgförändringar o dyl.