Biomekaniska studier har visat att hålfotsstöd av denna typ (s.k "Alzner-typ") kan påverka balans, stabilitet och fördelning av påfrestningar på fotens undersida.

Några korta utdrag från dessa utvärderingar:

 "Mindre muskulär ansträngning behövdes att upprätthålla balansen. Den reducerade muskulära ansträngningen kan leda till bättre uthållighet vid utförande av dynamiska aktiviteter".  
Department of Exercise and Sport Science-East Carolina University-Biomechanics Lab


"Fotinlägg av denna typ kan ändra fotens rörelse och därigenom ändra vristens, knäets, höftens och hela överkroppens rörelse. Reducering av påfrestningen på lederna överensstämmer med den minskning av smärta i rygg och knän som rapporterats."
Biomechanics Evaluation Laboratory-Michigan State University-College of Engineering


"Detta hålfotsstöd har en ovanlig design som ger både stöd och stabilitet med väldigt lite oönskade sekundära effekter"
Kendall Orthotics, Inc. -Institutions Supplying Measurement: California College of Podiatry


2004 utfördes en klinisk studie på 74 generellt friska äldre kvinnor och män vid Armstrong Atlantic State University i Savannah, Georgia, där testgruppen fick använda hålfotsinlägg uppbyggda enligt dessa principer. Studien visade på en statistiskt signifikant förbättring av balans, funktionell rörlighet, samt en betydande smärtreducering i ryggen och de nedre extremiteterna inklusive fotleden. 85,1% av deltagarna i studien rapporterade att de hade haft stor nytta av att använda inläggen.
Department of Graduate Studies, Armstrong Atlantic State University.


Några utlåtanden från våra kunder:

Kund med långvariga hälsporre-problem:
"Det känns som att jag svävar på moln. Jag går på ett annat sätt, mer avslappnat, och har varken ont i fötterna eller någon känning av hälsporre längre!"

/Johnny Salenius, Älvängen

Kund med både hälsporre och Morton´s syndrom:
"Trots frekventa behandlingar har mina problem aldrig riktigt gett med sig - inte förrän jag testade dessa inlägg. Efter 1,5 veckor var all värk borta som jag haft i flera år, helt otroligt."

/Björn Holmgren, Årsta

Customer Reviews

Based on 4 reviews
75%
(3)
25%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
E
E.W.
Det bästa skoinlägget jag någonsin haft!!

Rekommenderar starkt till ni som har fot- och knäsmärtor!

G
Göran Hedenstedt
Rätt tänkt

smidigt inlägg som efter några dagar fungerar bra, priset lite onödigt högt

C
Customer
Så enkel, så bra...

har länge haft problem med både värk i ländryggen och dålig hållning. Efter bara några veckor så känner jag stor skillnad, ryggen betydligt bättre !

Rekommenderas definitivt !

J
Johnny Salenius
Hälsporre och Morton´s

Trots frekventa behandlingar har mina problem aldrig riktigt gett med sig - inte förrän jag testade dessa inlägg. Efter 1,5 veckor var all värk borta som jag haft i flera år, helt otroligt.